Treptele Recunostintei, Treapta 26: Greseli magice, Invataturi magice

Forgiveness-and-Freedom

Sa revenim la Jocul nostru magic si la ale sale Trepte Recunoscatoare!

Treapta 26

Lectia Treptei 26 se refera la a invata sa percepem si sa gandim altfel asa-zisele greseli pe care le facem. “A gresi este omeneste” se spune adesea…dar ce inseamna aceasta si, mai exact, care este semnificatia pe care noi o dam acestor cuvinte, acestor greseli ale noastre? Sunt oameni care nu reusesc sa se ierte pe ei insisi sau/si sa-i ierte pe altii pentru erorile cauzate. Evenimentele, intamplarile, circumstantele nu au in sine o valoare…ele capata o valoare si o semnificatie anume in ochii nostri, prin ochii nostri…noi suntem cei care implementam energii, credinte, convingeri, judecati si facem dintr-o fapta…o greseala. Inevitabil, fiecare face in viata nenumarate greseli. Gresim fata de noi, gresim fata de ceilalti, uneori cu buna stiinta, alteori involuntar. Nimeni nu este perfect. Nimeni nu este 100% corect. Suntem OAMENI. Suntem VII. A accepta viata si a o trai liber presupune si comiterea unor asfel de greseli. Faptele noastre sunt percepute ca fiind ceva gresit, atunci cand provocam suferinta celorlalti si noua insine, atunci cand avem senzatia ca pierdem ceva sau pe cineva.

Atata timp cat suntem deschisi sa lucram asupra noastra, atata timp cat stim ca orice defect, ca orice greseala isi are menirea sa si ca ele sunt acolo pentru a ne arata ceva ce noi refuzam sa acceptam…constientizam, de fapt, ca ORICE AM FACE CASTIGAM. NU EXISTA PIERDERE. Orice greseala este crestere spirituala. Orice greseala este ASCENSIUNE.

Si atunci, ma intreb, daca intotdeauna invatam si, prin urmare, castigam, de ce ne este atat de teama sa gresim?

Asadar, va propun sa calatoriti in trecut si .sa alegeti o greseala pe care ati comis-o…una mare, catastrofala…la vremea ei. Va propun sa meditati asupra ei, asupra circumstantelor si sa gasiti 10 binecuvantari ale ei, 10 aspecte pozitive. Ce ati invatat din ea? Ce lucruri bune au rezultat ulterior?

Dupa ce le aflati, anulati pur si simplu trecutul iertantu-va pe voi insiva, iertandu-i pe cei implicati, iertand imprejurarea.

Namaste!

Advertisements

One thought on “Treptele Recunostintei, Treapta 26: Greseli magice, Invataturi magice

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s