JOC TREPTELE RECUNOSTINTEI, TREAPTA 18: LISTA CU LUCRURI DE REZOLVAT

img_9942-copy

Senina sa va fie inima!

TREAPTA 18

Inainte de a va spune care este practica acestei trepte magice a recunostinte, as dori sa cititi urmatoarea poveste. Este povestea unui batran care traia in saracie; este o poveste cunoscuta, dar plina de invataminte si de ingrediente magice…poate ca o stiti:

Trăia odată într-un sat, împreună cu fiul său, un bătrân foarte sărac, dar cu frică de Dumnezeu. Şi la bucurie, şi la necaz, totdeauna spunea: „Că-i necaz sau bucurie, numai Dumnezeu o ştie”. Nici la necaz nu se întrista, nici la bucurie nu juca, ci pe toate le considera fireşti şi le primea ca din mâna lui Dumnezeu. El avea însă un cal foarte frumos. Atât de frumos încât domnitorul ţării voia să i-l cumpere. Dar bătrânul l-a refuzat spunându-i: „Pentru mine acest cal nu este un simplu animal. El îmi este prieten. Cum aş putea să îmi vând prietenul?”

Dar, într-una din zile, când bătrânul a mers la grajd, a văzut că i-a dispărut calul. Toţi sătenii i-au zis: „Ţi-am spus noi! Trebuia să îi vinzi calul lui vodă. Vezi dacă nu ai ascultat!  E clar că oamenii lui ţi l-au furat! Ce mare ghinion!

 „Că-i necaz sau bucurie, numai Dumnezeu o ştie”, zise bătrânul.

 Toţi au râs de el. După două săptămâni însă calul s-a întors acasă. Şi nu era singur, avea în spate o mulţime de cai. Acesta, după ce scăpase din grajd, a întâlnit pe câmp  o  turmă de  cai sălbatici, iar  când s-a întors, restul cailor s-au luat după el.

 „Ce bucurie pe capul tău!” strigară sătenii.

Bătrânul, împreună cu fiul său, a început să îmblânzească acei cai noi veniţi. Dar, o săptămână mai târziu, fiul bătrânului şi-a rupt piciorul în timp ce încerca să dreseze unul dintre cai.

 „Ce ghinion!” îi ziseră prietenii bătrânului. „Ce ai să te faci acum, fără ajutorul fiului tău? Tu eşti deja în pragul sărăciei!”

Că-i necaz sau bucurie, numai Dumnezeu o ştie”, le răspunse bătrânul.

După câteva zile de la accidentul băiatului, soldaţii lui vodă trecură prin sat şi îi obligară pe toţi flăcăii să li se alăture. Doar fiul bătrânului a scăpat datorită piciorului său rupt.

 „Ce bucurie pe capul tău!”  strigară vecinii. „Toţi copiii noştri au fost duşi la război, doar tu ai avut şansa să îl păstrezi lângă tine. Fiii noştri ar putea fi ucişi.”

Bătrânul le răspunse: „Că-i necaz sau bucurie, numai Dumnezeu o ştie”.

 Şi aşa şi-a petrecut bătrânul toată viaţa, liniştit în ispite, smerit în reuşite şi netulburat de gura lumii.”

Ei bine, asa e, in fiecare zi apar “probleme” de rezolvat. In fiecare zi suntem testati si pusi la incercare. Mereu sunt situatii care necesita vindecare/ rezolvare si uneori ne simtim coplesiti de ele, simtim ca nu mai facem fata. Practica 18 ne invata cum sa depasim provocarile de zi cu zi prin puterea magica a recunostintei.

Scrieti o lista cu lucrurile pe care le doriti rezolvate de la sine in viata voastra. Da, ” de la sine”…de la El…pur si simplu. Poate ca nu avem solutii, poate ca nu avem timp sau cunostinte necesare pentru a le rezolva; poate ca nu avem resursele si intelegerea deplina pentru a gasi solutii. Realizati o lista magica a acestor “probleme” pe care le doriti rezolvate de la sine si alegeti 3 dintre acestea care vi se par urgente. Acordati cel putin un minut fiecareia in parte si imaginati-va ca sunt ca si rezolvate. Este important ca in aceasta practica sa fiti senini si increzatori; evitati pe cat posibil sentimentul de coplesire sau tulburarile. Umpleti-va de recunostinta pentru faptul ca ele sunt deja rezolvate (chiar daca nu o stiti) si eliberati-le cerului, naturii sau ingerilor, dupa cum simtiti. In momentul in care va umpleti de recunostinta si rostiti “multumesc” pentru rezolvarea lor sa va eliberati pur si simplu de ele, incredintandu-le cerului.

Sa fie cu rezolvare!

Namaste!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s