JOC TREPTELE RECUNOSTINTEI, TREAPTA 13: PANOUL MAGIC AL DORINTELOR

SIM_1004 copy

TREAPTA 13

Tema acestei trepte consta in a deveni constienti de faptul ca dorintele ni se pot implini si ca putem invata sa ne folosim de euforia pe care ne-o ofera recunostinta ca stare spirituala si ca stil de viata…pentru a ne intampina realizarea propriilor dorinte. In  numeroase practici si ritualuri din intreaga lume, indiferent de religie, cultura si civilizatie obisnuiesc sa se aduca ofrande sau multumiri pentru ca rugaciunile sa se implineasca.

Ceea ce trebuie sa facem este foarte simplu: SA MULTUMIM INAINTE DE IMPLINIREA DORINTELOR.

Asadar, realizati o lista care sa cuprinda 10 dorinte principale si scrieti inaintea fiecarei dorinte MULTUMESC. Spre exemplu: “Multumesc pentru ca am gasit un job mai bun, care imi permite cu adevarat sa imi exprim viziunile, sa imi pun in valoare creativitatea” sau “Multumesc pentru faptul ca ma aflu intr-o relatie cu el/ea care ma face sa ma simt iubit(a)”.

Pentru fiecare dorinta in parte, raspundeti in scris sau in gand la urmatoarele inrebari:

  • ce emotii ai simtit atunci cand dorinta ti-a fost implinita?
  • cu cine ai impartasit faptul ca dorinta ti-a fost implinita? carei persoane ai marturisit acest lucru? (ne referim aici la prima persoana)
  • care a fost primul lucru pe care l-ai facut atunci cand dorinta ti-a fost implinita? Detaliaza reactia.

Bineinteles, pentru a raspunde la aceste intrebari, este nevoie sa va imaginati cum ar fi ca dorintele sa fie implinite. Stiti, aparent copilaresc, acest exercitiu este unul foarte puternic si va poate face constienti de puterea ascunsa din voi insiva. Imaginatia este putere a spiritului. Prin ea insasi, imaginatia presupune sa calatoresti departe, in interior, sa traversezi si transcenzi diverse planuri si nivele ale existentei, ale universului…ale fiintei tale cosmice. Sa imaginezi inseamna sa accesezi un intreg univers, multiple “versuri” ale Mintii Universale. A-ti imagina nu este pierdere de vreme…a imagina semnifica sa fii un calator, un zburator al lumilor Constiintei Divine. Combinata cu  credinta si intentia ea este un instrument puternic si extraordinar de manifestare. Ati auzit cu siguranta de “visul colectiv”, de “trezirea colectiva”…de faptul ca in comunitatile spirituale se vehiculeaza ideea ca “realitatea” asa cum o percepem noi nu este decat un vis al nostru colectiv…un vis din care, daca o dorim cu adevarat, ne putem trezi si putem deveni astfel constienti de faptul ca acest “vis real” este propria noastra creatie, propria noastra emanatie…ca atare, “visul colectiv” isi poate schimba, prin liber arbitru, forma, scenariul, jocul. Frumos, nu-i asa? Pe mine, personal, ma fascineaza acest aspect al spiritualitatii si drumul asumarii lui.

Make-a-Wish

Stiati ca unui om conectat la tomograf, atunci cand i se arata un obiect, anumite zone ale creierului i se activeaza? Apoi, daca i se cere sa si-l imagineze, aceleasi zone ale creierului sau se activeaza. Deci, ce vedem pana la urma? Vedem cu ochii sau cu creierul nostru? Si ce este realitatea, ceea ce se vede prin ochii nostri sau ceea ce se imagineaza/aminteste/percepe/creeaza prin creierul nostru?

S-a demonstrat deja ca ochii nostri nu percep decat o anumita parte a spectrului solar, respectiv ROGVAIV-ul, insa in jurul nostru este o gama mult mai larga de culori “invizibile”; de asemenea, ochiul nu percepe atomii din care este format corpul nostru…prin urmare nu ne vedem corpul asa cum este el in realitate; mai mult, fizica cuantica a aratat deja ca noi si aceasta lume nu suntem decat o holograma…ca suntem proiectati, ca si cum ceva sau cineva ne viseaza.

Noi ne cream propria realitate. De aceea realitatea fiecaruia este diferita, unica si irepetabila. La fel este si cu dorintele.

O tema extra a acestei trepte este reprezentata de faptul ca va puteti face propriul PANOU MAGIC AL DORINTELOR. Puteti lipi pe el imagini si citate corespunzatoare dorintelor voastre din carti, reviste sau din creatii proprii. Puneti panoul la vedere si scrieti pe el cu litere mari MULTUMESC, MULTUMESC, MULTUMESC. Imi amintesc faptul ca o prietena a mea avea un astfel de panou lipit pe usa dulapului de haine, in interior. Avea lipite fotografii cu casa, masina si locurile pe care dorea sa le viziteze. Astfel, de fiecare data cand deschidea dulapul sa isi aleaga hainele de peste zi, isi saluta dorintele, gasind motivatie in a incepe fiecare zi cu bucurie si in a lupta pentru realizarea lor. Asta se intampla in timpul facultatii. Acum, locuieste impreuna cu sotul ei intr-o casa asemanatoare celei imaginate si a vizitat o parte din locurile dorite.

wish

Pentru a ne atrage ceea ce dorim, este necesar ca mai intai sa ne formam in minte imaginea a ceea ce ne dorim (sa ne imaginam lucrurile respective, pana la cel mai mic detaliu). Evident, aceasta nu inseamna sa nu facem nimic si doar meditam sau sa ne rugam, ci sa depunem eforturi, sa facem pasi mici in fiecare zi pentru ca lucrurile sa vina/ sa se intample in viata noastra asa cum ne dorim.

Nu uitati sa scrieti, ca la fiecare treapta urcata, cele 10 Binecuvantari zilnice, iar seara sa luati in mana Piatra Filosofala a magiei si sa alegeti lucrul pentru care sunteti cel mai recunoscatori in ziua respectiva.

Fie ca dorintele sa vi se implineasca in voia, cu voia si in timpul Domnului!

Namaste!

Advertisements

One thought on “JOC TREPTELE RECUNOSTINTEI, TREAPTA 13: PANOUL MAGIC AL DORINTELOR

  1. Pingback: JOC TREPTELE RECUNOSTINTEI, TREAPTA 22: IMPLINIREA MAGICA A DORINTELOR | Prezențe Angelice117

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s