JOC TREPTELE RECUNOSTINTEI, TREAPTA 10: OAMENII MAGICI

magic-people

Iata-ne din nou pe Treptele Recunostintei!

Ca de obicei, incepeti ziua consemnand cele 10 Binecuvantari, iar seara, in timp ce faceti o retrospectiva a zilei, alegeti momentul cel mai frumos si multumiti tinand in mana Piatra Magica Filosofala.

Exercitiul de astazi este o continuare a tematicii INFINITUL CELALALT-despre care am povestit atunci cand ne-am asezat gandurile si simturile pe TREAPTA 3.

TREAPTA 10

Sa multumim astazi pentru serviciile pe care le primim, direct si indirect, de la ceilalti! V-ati gandit vreodata ca oamenii care lucreaza in servicii-chelnerii, secretarele, femeile de serviciu, soferii de taxi si de autobuz, vanzatorii de la piata care isi ofera fructele si legumele proaspete pe tarabe intreaga zi, “gunoierii”…toti acesti oameni se ofera pe ei insisi, se pun, prin natura muncii lor (uneori deloc usoara) in serviciul nostru. Cati dintre noi am multumit (macar in gand) celor care ne ridica gunoaiele din fata blocurilor?

Asadar, astazi sa multumim cuiva pentru serviciul adus. Poate fi femeia de serviciu de pe scara, poate fi cel care ridica gunoaiele, un chelner care ne serveste cafeaua pe terasa,  postasului care ne aduce corespondenta sau curierului. Dar, sa o facem zambind si privindu-i in ochi!

SA MULTUMIM CUIVA PENTRU SERVICIILE SALE ZAMBIND SI PRIVIND PERSOANA IN OCHI! 🙂

SA AVEM CURAJUL SA PRIVIM PE CINEVA IN OCHI SI ZAMBIND SA SPUNEM “ITI MULTUMESC!”

Vei fi uimit, draga adept al recunostintei, cat de mult poate conta pentru celalalt un simplu cuvintel, rostit cu sinceritate din  inima. Multumeste chiar si daca se intampla ca barmanul sa fie artagos sau daca postasul este trist si grabit. Invata sa manifesti compasiune fata de ceilalti…nu ai de unde sa stii ce incercari a avut sau are in prezent persoana care pare nepoliticoasa cu tine la prima vedere. Fiecare are o batalie interioara cu sine insusi, iar uneori acest aspect se poate reflecta in celalalt. Asadar, sa zambim, sa recunoastem fiinta divina ce salasluieste pe chipul celuilalt si sa spunem…MULTUMESC!

magicdust

Nimeni nu a saracit daruind! Ceea ce daruim din inima, se intoarce inzecit asupra noastra!

Atunci cand multumim celorlalti este ca si cum aruncam cu praf magic peste ei! Astfel, ii facem mai frumosi si mai luminosi, daruindu-le iubire si multumire!

Sa fie cu recunostinta!

Namaste!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s