JOC TREPTELE RECUNOSTINTEI, TREAPTA 8: MUNCA MAGICA

Ca in fiecare zi, consemnati in scris cele 10 Binecuvantari, multumind in gand sau cu voce tare fiecareia de trei ori. Seara, luati Piatra Magica Filosofala in mana si ganditi-va la ceea ce v-a multumit cel mai mult peste zi, amplificand sentimentul recunostintei.

Field_Worker_Thailand_(ryanwh_-_flickr)

TREAPTA 8

Urcati pe aceasta treapta, va trebui sa ne gandim fiecare la MUNCA noastra. Din punct de vedere spiritual, munca (job-ul) este oglinda stimei si a pretuirii de sine. Exista o vorba: “fa o arta din munca ta”, “pune suflet in tot ceea ce faci”- adica  realizeaza cu bucurie ceea ce realizezi, fa cu implicare si inspiratie ceea ce faci, indiferent daca din mana ta ies “chibrite” sau “castele fastuoase”. “Munca innobileaza sufletul” se mai spune si asa si este caci, exista o magie a muncii, atunci cand o facem cu daruire si cu bucurie, atunci cand ea este rod al vocatiei noastre interioare, atunci cand ea este un raspuns al chemarii noastre interioare. Sa nu va fie rusine de meseria pe care o practicati, orice meserie este divina in esenta ei, la fel cum nu exista meserie superioara sau inferioara sau job mai important decat altul. Fiecare isi are locul sau sub soare; fiecare activitate reflecta in felul sau unic intelepciunea universala si exista un loc pentru fiecare pentru a desfasura activitatile pe pamant.

Cel care este multumit de ceea ce face, este un om bogat. Nemultumitului i se ia darul. Pentru a avea acces la locul de munca, pentru a atrage noi oportunitati, noi proiecte, noi oameni, mai multi bani in viata profesionala incepeti prin a fi recunoscatori pentru situatia prezenta a profesiei voastre, asa cum se prezinta ea. Chiar daca nu vi se pare ca situatia prezenta a job-ului este cea mai roz, in loc sa alegeti sa fiti frustrati si sa realizati cu stres si dispret ceea ce aveti de facut la locul de munca, incercati sa fiti recunoscatori pentru ceea ce aveti deja. Ganditi-va ca sunt atatia someri care ar da orice pentru a fi in locul dumneavoastra. Amintiti-va ca in unele locuri de pe glob se moare literalmente de foame…chiar daca nu este jobul ideal, chiar daca visati la o promovare, la un salariu mai mare, prin intermediul job-ului actual beneficiati totusi de anumite lucruri pentru voi insiva si pentru familia voastra. Daca doriti sa amplificati ceva, apreciati mai intai ceea ce aveti deja. Iubiti-va activitatea! Faceti cu recunostinta si pretuire ceea ce faceti! Iar, daca sunteti nemultumiti, amintiti-va ca sunteti “aici” prin liberul dumneavoastra arbitru si ca puteti oricand pleca in cautarea unui loc de munca mai bun…dar faceti-o cu pace si recunostinta, multumind pentru ceea ce este acum. Daca sunteti casnici(e), ganditi-va la munca de a va ingriji copiii si la treburile zilnice.

Meditati la munca pe care o depuneti si notati intr-un carnetel sau pe o foaie cat mai multe motive pentru care sunteti recunoscatori. Incepeti prin a multumi pur si simplu ca aveti un job; faptul ca aveti un job constituie un privilegiu. Ganditi-va apoi la prieteniile legate la serviciu, la proiectele frumoase pe care le-ati derulat, la experientele placute si mai putin placute prin intermediul carora ati evoluat, ganditi-va la ceea ce ati invatat, la colegii dragi. Daca sunteti casnici(e) ganditi-va la timpul pe care il aveti disponibil si pe care il puteti dedica lecturii, plimbarii in parc cu copiii, hobby-urilor, infrumusetarii casei, gatitului sanatos- a sta acasa este de asemenea un privilegiu, in conditiile in care, in societatea de astazi, multi devin dependenti de locul de munca si uita la propriu sa se relaxeze, sa ofere timp ingrijirii propriei persoane sau care efectiv nu au timp de petrecut cu copiii si cu cei dragi.

Imprastiati  in jurul vostru magia recunostintei!

Namaste!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s