JOC TREPTELE RECUNOSTINTEI, TREAPTA 6: IESIREA DIN NEGATIVISM

images

Incepeti ziua in spiritul recunostintei consemnand in carnetel cele 10 Binecuvantari- pot fi aceleasi sau altele noi. Inainte de somn luati piatra magica si multumiti pentru cel mai bun lucru care vi s-a intamplat peste zi.

TREAPTA 6

Urmatorul exercitiu are ca tema negativitatea. Sunt unele zile in care ne este greu sa ne trezim si sa ne incepem cu bucurie ziua pentru ca nu avem “motive”. Sunt perioade in viata fiecaruia dintre noi in care nu suntem multumiti, in care nimic nu ne convine, in care nimeni nu ne este pe plac. Fiecare experimentam astfel de momente. Din pacate sunt unii oamenii care realizeaza din aceste perioade negative un tipar dupa care se deruleaza viata lor. Chiar daca li se dau “solutii” si sunt incurajati/ ajutati, ei persista in a perpetua aceleasi filtre negative, continuand astfel sa atraga si mai multe situatii negative asupra lor. Amintiti-va ca atragem in viata noastra ceea ce gandim si simtim. Nu exista situatie “rea” in sine. Ceea ce ni se intampla ca evenimente exterioare sunt trecute prin filtrul nostru interior si sunt oglinda propriilor noastre ganduri si emotii. Orice situatie negativa poate fi depasita si transformata daca ne asumam responsabilitatea asupra vietii noastre, a faptelor si starilor noastre. Chiar daca nu este placuta si scoate la suprafata tot ce este mai “rau” in noi, putem iesi din negativitate amintindu-ne ca orice lucru are si partea sa buna. De multe ori se intampla ca ceea ce percepem ca fiind negativ sa ascunda reale binecuvantari.

Ce aveti de facut?

Ganditi-va la un aspect negativ din viata voastra, la o situatie pe care doriti sa o schimbati/ imbunatatiti. Scrieti/ gasiti 10 laturi pozitive/ beneficii/ binecuvantari  referitoare la acest aspect. \

Sa spunem, spre exemplu, ca nu aveti job. Ganditi-va la toate beneficiile pe care aceasta situatie de ” somer” (pe care voi o interpretati in interior ca pe o lipsa sau ca pe un complex) vi le aduce si notati-le in scris. In exemplul dat, puteti constientiza faptul ca lipsa job-ului va adus mai mult imp liber pentru voi insiva sa va ingrijiti, sa va odihniti; v-a creat oportunitatea de a studia mai mult, de a va reevalua pe voi insiva, de a afla care sunt interesele si dorintele voastre, de a da mai multa atentie hobby-urilor, micilor placeri, de a petrece mai mult timp cu familia; poate ca se intampla sa fiti ajutati financiar de cineva sa va platiti chiria, sa urmati anumite cursuri si sa va gasiti un alt job mai implinitor…si “motivele” pot continua.

descărcare

Ca si exercitiile precedente ( exercitiul magic al banilor si exercitiul magic al relatiilor) acesta poate fi repetat in fiecare zi a Jocului. Puteti alege, in functie de ceea ce simtiti si sunteti indemnati din interior, sa lucrati asupra unei anumite laturi a vietii voastre.

Universul conspira pentru ca dorintele noastre sa se realizeze. Asadar, pentru a ne patrunde de misterul profund al Legii Atractiei si pentru a invata cum sa ne polarizam corect si benefic cu aceasta lege este necesar sa ne focusam asupra aspiratiilor noastre, asupra a ceea ce putem construi si nu asupra a ceea ce lipseste. Insa, de fiecare data, sa fim in auto-observare: aceasta inseamna sa fim in contemplare, in detasare, intr-o uimire perpetuua si sa nu ne identificam total cu dorintele noastre. Uneori, ne concentram in zadar pe un aspect pozitiv, pentru ca se intampla ca sa atragem si mai mult negativ sau sa vedem si mai multe tenebre. Da, se poate intampla atunci cand nu suntem constienti de atasamentul nostru de a atrage doar lucruri pozitive si de a respinge lucrurile negative. Radacina acestui atasament este frica. Iar ceea ce rezista, persista. La nivel inconstient emanam si cream tocmai ceea ce respingem. Paradoxal, din punctul nostru de vedere,  al omului, traim tot mai multe lucruri rele, insa, din punctul de vedere al universului, acestea  au venit catre noi prin iubire si prin legea atractiei. De ce? In interior noi ne-am concentrat pe ce nu dorim sa ni se intample…si tocmai lucrul pe care nu dorim sa ni se intample, vine negresit catre noi. Am alimentat o frica a noastra interioara.

Amintiti-va ca orice situatie este buna sau rea in functie de filtrele noastre interioare, de credintele si sistemele noastre de convingeri. Prin liber arbitru putem insa oricand reconfigura programele mentale care stau la baza lor. Ma pot plange la nesfarsit de faptul ca nu am job si sa ma afund in tristete sau pot profita de aceasta situatie pentru a ma redescoperi si pentru a atrage un job mai bun care corespunde vibratiei mele actuale mai inalte. Voi ce alegeti?

Atat pentru astazi. Nu uitati sa raspanditi magia recunostintei asupra voastra si asupra celor din jur si sa perseverati in a gasi binefacerile ascunse ale negativitatii.

Namaste!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s