JOC TREPTELE RECUNOSTINTEI, TREAPTA 5: BANII

pusculita-broscoi-indragostit

Incepeti ziua gandindu-va si consemnand cele 10 Binecuvantari, iar noaptea, inainte de a adormi, luati in mana Piatra Filosofala si meditati cateva minute la lucrul care v-a facut cel mai fericit(a) peste zi. Nu uitati sa spuneti “multumesc”.

TREAPTA 5

Tematica acestei Trepte o constituie BANII. Poate ca BANII reprezinta una dintre cele mai dificile teme, cu atat mai mult cu cat la acest capitol intalnim multe proiectii, perceptii “gresite”, multe “programele mentale” la nivel individual si la nivel colectiv care ne determina sa percepem BANII ca fiind “rai”. Mult timp s-a spus ca nu poti fi spiritual si  sa ai si bani in acelasi timp, ca nu il poti sluji pe Dumnezeu si pe Mamona in acelasi timp sau ca este gresit sa primesti/ceri bani pe “servicii spirituale”, ca banii aduc toate relele, ca oamenii bogati sunt rai…si lista poate continua. Vreau sa atrag atentia asupra faptului ca BANII, in sine, nu sunt nici rai, nici buni. Mai mult chiar, ei sunt o manifestare a chi-ului personal, a energiei universale si o forma a abundentei divine universale. Ei nu au absolut nicio legatura cu “modul” cum ii percepem noi.

Asadar, urcusul pe aceasta treapta este o buna ocazie de a medita asupra abundentei, in special a banilor. Rhonda Byrne in cartea sa “Magia”, la capitolul consacrat banilor, spune urmatoarele: “Recunostinta inseamna bogatie, lamentarea inseamna saracie”. Indiferent care este situatia noastra financiata prezenta, faptul ca ne plangem de ea reprezinta o nerecunostinta la adresa banilor care, sunt chi-ul nostru. Vreau sa va ganditi la acest aspect: de fiecare data cand dati bani, dati din chi-ul vostru, iar de fiecare data cand primiti bani este ca o recunoastere a propriilor voastre  valori, a chi-ului personal, al stimei si iubirii de sine. “Nemultumitului i se ia darul” este o vorba care umbla prin popor…si sa nu uitam ce este scris in Evanghelia dupa Matei: ” Celui care are i se va mai da, celui care nu are i se va lua chiar si ceea ce are”.

Exprimati-va recunostinta si respectul fata de banii pe care ii aveti, fiti recunoscatori pentru darurile pe care le primiti si deveniti constienti de nevoile si dorintele voastre reale. In acest mod veti atrage abundenta in viata voastra, insa nu veti cadea in paradigma abuzului de niciun fel, fie el exprimat prin risipa sau prin restrictii nejustificate.

abundance

Daca aveti impresia ca nu detineti suficienti bani, daca aveti datorii financiare cu siguranta ca veti gasi dificil sa fiti recunoscatori in prezent. Insa, daca veti medita indelung veti gasi destule motive pentru care sa multumiti Universului: aveti un acoperis deasupra capului, aveti ce pune pe masa, aveti haine decente cu care sa va imbracati corpul, aveti carti, ati primit cadouri, ati fost invitati la un film sau la o cina…toate acestea si multe altele sunt forme prin care abundenta universului vine spre voi si da, pentru toate acestea a fost nevoie de bani, iar voi ati beneficiat de ele.

Acum luati o bancnota pe care o aveti la indemana (poate fi de 1 leu, de 10 lei, de 50 de lei sau oricare) si incercati sa va imprieteniti cu Elementalii Banilor. Luati bancnota in mana si spuneti: Multumesc. Te invit sa faci parte din viata mea. Apoi, scrieti pe un post: MULTUMESC PENTRU TOTI BANII PE CARE I-AM PRIMIT DE-A LUNGUL VIETII

Lipiti postul pe bancnota si purtati aceasta bancnota asupra voastra de-a lungul intregii zile. Chiar daca vom lucra cu banii doar pe TREAPTA 5, puteti purta bancnota cu voi pe parcursul intregului exercitiu si de fiecare data cand simtiti sa multumiti Universului pentru banii pe care ii aveti in prezent o puteti scoate si medita asupra acestui aspect. Luati bancnota ori de cate ori simtiti ca sunteti pe punctul de a va lamenta sau de a cadea in deznadejde sau de a va concentra asupra lipsurilor.

Veti vedea ca gandurile si emotiile voastre pozitive, dorinta de a intelege si de a primi abundenta universala vor atrage in timp proiecte noi, un job mai bun, un mediu de lucru mai linistit, mai multi bani, mai multa inspiratie.

Binecuvantarile divine sa se reverse asupra voastra!

Namaste!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s