JOC TREPTELE RECUNOSTINTEI, TREAPTA 3: INFINITUL CELALALT

infinit-maini

Iata-ne urcati pe a treia treapta! 🙂

Incepeti prin a scrie cele 10 BINECUVANTARI ale zilei si nu uitati ca seara, inainte de dulcele somn, sa transpuneti in PIATRA FILOSOFALA momentul magic al zilei pentru care sunteti cei mai recunoscatori.

TREAPTA 3

Spuneam ieri sa faceti rost de fotografiile a 3 persoane drage voua. Ei bine, la acest nivel al Jocului va trebui sa priviti fotografia fiecarei persoane dragi alese si sa va ganditi la ceea ce simtiti, ganditi fata de ea, enumerand de la 3 pana la 5 motive pentru care ii sunteti recunoscatori pentru faptul ca exista in viata voastra. De asemenea, va trebui sa purtati fotografiile cu voi si din cand in cand sa le scoateti si sa spuneti “multumesc” persoanei iubite/apreciate. In fotografie, persoanele trebuie sa fie singure sau impreuna cu dumneavoastra.

Aceasta este tot. Desi nu este necesar sa realizati practica in fiecare zi de-acum incolo, o puteti repeta ori de cate ori doriti/ simtiti ca este nevoie. Aceasta practica este o ocazie de a deveni constienti de iubirea cu care suntem inconjurati si care vine de la ceilalti, dar si o oportunitate de a lucra intru armonizarea relatiilor respective. Daca nu aveti fotografii printate cu persoanele alese, le puteti purta in gandul si in inima voastra pe parcursul intregii zile. Le puteti scrie numele pe o foaie si in dreptul fiecareia sa enumerati motivele si bine inteles cuvantul magic “multumesc”.

infinit

Aceasta TREAPTA am numit-o INFINITUL CELALALT. Ea mi-a amintit de tema pe care am ales-o ca cercetare la doctorat si este, intr-un fel, subiectul viitoarei mele carti. Emmanuel Levinas, unul din filosofii “importanti” ai secolului XX vorbeste in scrierile sale despre intalnirea cu celalalt (semenul) ca despre o intalnire care se petrece fata-catre-fata in INFINIT. Pentru acest ganditor, chipul celuilalt este un loc privilegiat, deoarece, privindu-l dincolo de concept, de limbaj, de plasticitate, dincolo de forma, intre-zarim o alteritate radicala, o stranietate intunecata care ne inspira teama, dar si iubire si care devine invitatie…spre un ceva magic, nedefinit. CELALAlt este o stranietate intunecata, in sensul ca este o enigma, o frumusete infricosatoare, bizara prin “inaltimea” ei care ma invita intr-o alta calatorie, dincolo de mine, in EL, in ALTUL. Dincolo de fiecare TU se reveleaza in dialog un EL. V-ati gandit vreodata ca fiecare intalnire cu ceilalti este asemenea unei ferestre catre Infinit, in orice caz catre ceva care ne transcende si care invita la transcendenta? Viata noastra care poate fi privita si traita ca pe o mare intalnire, ni se dezvaluie ca o panza tesuta din “franturi de infinit”.

Meditati la magia fiecarei relatii din viata voastra, la magia fiecare intalniri, chiar si a intalnirii cu un necunoscut in metrou sau…oriunde. Meditati la fiecare chip pe care il intalniti in drumul vostru pe strada.

Pentru ziua de maine nu exista indiciu. Pentru a urca urmatoarea treapta nu aveti nevoie decat de…voi insiva.

Namaste!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s