Nou și Vechi

Astăzi este prima zi a Echinocțiului de primăvară. Ieri, la ora 18. 57, soarele a ieșit din Casa Peștilor pentru a intra în Casa Berbecului. Asistăm în acest mod la trecerea de un ciclu zodiacal la altul, de la iarnă la primăvară. Este o trecere cu totul specială, deoarece marchează sfârșitul unui ciclu zodiacal- Casa Peștilor este ultima casă și începutul altui ciclu- Casa Berbecului fiind prima casă zodiacală. Aceasta ne poate duce cu gândul la cercul alchimic, la cercul taoist, la roata samsarei sau la șarpele Ouroboros, simbol al sufletului și al eternității, al uniunii micro și macrocosmos, alfa-omega. În această zi, Pământul este cel mai aproape de soare, iar ziua este egală cu noaptea, un alt simbol al întregirii și al echilibrului. Energetic, echinocțiul de primăvară facilitează conectarea la ceea ce s-ar putea numi echilibrul interior, plinătatea internă, la un nou val energetic al creativității, inspirației, înnoirii. În fond, dacă observăm natura, este ca și cum, în această perioadă, se dezbracă de haina veche, îmbrăcând o haină a Vieții, a Renașterii.

lotus

Oricum ar fi, această zi și cele ce vor urma sunt portaluri către energii ale schimbării la nivel personal și global. Vă puteți întreba : Dacă aș avea toate garanțiile și siguranța faptului că schimbările la care visez se vor realiza, oare cum mă voi simți?

Păstrați acea energie entuziastă. Mențineți și proiectați bucuria împlinirii viselor, pacea, mulțumirea, recunoștința, forța, încrederea ce însoțesc orice schimbare pozitivă. Permiteți-vă să simțiți că energia pozitivă a schimbării este realitate chiar acum. Îngerii spun că sentimentele și emoțiile de binecuvântare sunt ca un vortex energetic asemănător unei porți magice care va aduce visele în planul tridimensional, în realitate pe care o experimentăm zi de zi.

Îngerii, sufletele noastre, Geea ne cer să renunțăm la tot ce este vechi în gândirea, în comportamentul, în atitudinea noastră. Să dăm drumul pur și simplu la trecut, la toate atașamentele, legăturile, relațiile, așteptările, jurămintele, proiecțiile, credințele, la toate energiile toxice manifestate de noi care ne împiedică să acceptăm clipa prezentă și care ne țin într-un fel sau altul legați de trecut!

Nu este ușor să ne acceptăm, să ne vedem și să ne înțelegem propriile limitări și auto-limitări. Mulți dintre noi poate că suntem mai sensibili ca niciodată, poate că experimentăm și trecem prin situații dureroase. Fiecare dintre noi are propriile capitole nerezolvate, propriile povești încă nescrise. Însă, spun Îngerii, cu ajutorul voinței, cu multă credință și fermitate putem lăsa în urmă vechiul pentru a îmbrăca hainele noi.

01-calligraphy-nomudnolotus2

Suntem sprijiniți, iubiți și ajutați. Cel mai simplu mod de acceptare și conectare la energia noului, a schimbării este aceea de a vă recunoaște emoțiile. De a fi sinceri cu voi înșivă. În loc de a reprima și respinge emoțiile negative, lucrurile nedorite, este mai bine de a le recunoaște, de a le îngriji, de a le accepta. Acestea au beneficitatea lor dacă știm să le privim, să le acceptăm. Așa cum, în natură, uneori reziduurile sunt utilizate ca îngrășământ pentru plante, în același mod energiile toxice pot fi combustibil pentru schimbare. Lotusul are nevoie de noroi pentru a se deschide. La fel, ceea ce respingem sunt mesageri ai transformării, ai reînnoirii.

Așadar, mesajul Îngerilor și al Ființelor noastre este clar:

Renunțați la tot bagajul trecutului! Sunteți ajutați și sprijiniți în acest drum mai mult ca niciodată, căci este o schimbare ce vizează întreg colectivul, nu doar planul personal. Îndrăzniți să visați, să vă mențineți în această energie entuziastă și să o proiectați prin interior în acțiunile prezentului. Renunțați la fricile de a nu fi acceptați, la comoditate. Fiți propriile vise! Noi vă suntem alături!

Fiți sinceri cu voi și recunoașteți ceea ce vă nemulțumește, ceea ce vă face nefericiți. Pentru a aduce noul, fiți hotărâți și fermi în a lăsa entuziasmul să vă învăluie, în a vă lăsa purtați de această energie a schimbării.

mud

Lăsați vechile situații toxice să devină noroiul necesar lotusului să înflorească!

Să aveți zile de dezlegare cu grație și iubire!

Namaste!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s