Dragul nostru Ego…

falsulegonta-2

Poate că Egoul a fost neîndreptățit de culturile și religiile lumii. Sau, poate că noi nu am știut să interpretăm corect textele sacre. Egoul nu este malefic. Este o diferență între malefic și negativ. Maleficul este negativul amplificat, incorect direcționat; este ceea ce nu acceptăm la noi, tot ceea ce refulăm, tot ceea ce ascundem de ceilalți și de noi înșine, este teamă și rușine, este culpă. O culpă exagerată poate duce la autodistrugere și la distrugerea altora. hartaego

Este nevoie de negativ pentru a afla taina echlibrului. Așa cum soarele răsare și apune, cum există noapte și zi, feminin și masculin, suntem negativi și pozitivi deopotrivă, Ființă și Ego. Egoul este benefic și necesar supraviețuirii. El aparține planetei, divinului. Exsită, oare cu adevărat ceva în afara divinului sau care să nu fie tolerat, acceptat de divin? Dacă egoul ar fi ucis am cădea în boală sau ne-am întoarce la Sursa Divină înainte de vreme, părăsind instantaneu planul fizic.

Egoul este partea cumulativă a ceea ce CREDEM  că ar fi defectele, limitările, auto-limitările, răul din noi, ceea ce nu acceptăm la noi. De multe ori acest rău este bine deghizat, este binele nerecunoscut, darul neconștientizat. Este acea parte din noi de care fugim și pe care o renegăm pentru că ne aduce suferință.

Forgive the past

Umbra cere și aduce vindecare. Este adesea poarta spre Înălțimi, este chiar lecția vieții. Egoul se cere integrat prin iubire, răbdare și înțelegere, nicidecum negat sau anihilat.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s