Arhanghelul Ariel

archangel-arielAriel, în ebraică Ari’el, Arael, Ariael sau în ipostază feminină Arielle este un arhanghel asociat cu spiritul naturii, cu cele patru elemente- pământ, apă, aer și foc. Se spune despre Ariel că este un ghid și îndrumător al planetei noastre, lucrând cu elementalii mineralelor, plantelor și animalelor. Numele său este menționat în iudaism, în mistica creștină și în Apocrife- cum este, spre exemplu, Cartea lui Enoch. Este adesea numit Marele Domn al Pământului, Stăpânul Apelor și al Vânturilor; Ariel este o autoritate și o entitate divină care veghează asupra planetei Pământ.

Etimologic, numele său provine din ebraică și înseamnă Leul lui Dumnezeu și Altar. Pentru gnostici, Ariel este un atribut al Dumnezeului Creator și, astfel, socotit un Arhanghel al Creației. În Pistis Sophia, Ariel este adesea menționat ca ajutor sau mesager trimis Sophiei –sufletului  uman-  în călătoria sa internă de a da la o parte vălurile ignoranței. Apare în Vechiul TestamentIsaia 29 și în Isaia 33, 7 unde este se arată ca fiind în legătură cu regnul Arelim sau Erelim, numiți cei curajoși. Se mai spune despre Ariel că este un Arhanghel îndrumător al filosofilor gnostici, el apărând și în Testamentul lui Solomon și în Marea Cheie a lui Solomon. Cornelius Agripa afirmă că este un Înger, dar și un Oraș Celest, motiv pentru care El mai poartă numele și de Ariopolis. În scrierile mistice este adesea asociat cu apele Pământului, dar și cu forța invincibilă a aerului, a vânturilor.

Împreună cu Arhanghelul Rafael este numit un Arhanghel al vindecării, iar atunci cînd lucrează cu Arhanghelul Anael, Aniel sauangellion Haniel un Arhanghel al Naturii. Anael este un Arhanghel al Vântului, al Suflului Divin, dar și al Iubirii. Ariel ne poate influența, ajuta prin vindecarea homeopată, prin vindecarea cu ajutorul naturii și în natură, a animalelor și plantelor.  Sunt nenumărate ipostaze și posibilități în care Arhanghelii și Îngerii comunică cu noi, fiecare îi percepe în funcție de nivelul și de deschiderea interioară, de moment, de nevoile, direcțiile personale, dar și de Misiunea Personală, de aceea unii îi pot doar auzi, alții simți asemenea unei adieri sau ca prezență ocrotiroare sau asocia poate cu o anumită culoare sau energie, inforenergie. Comunicarea pe care o aleg Arhanghelii și Îngerii pentru a se face simțiți, auziți și pentru ca a ne ajuta, îndruma sunt nenumărate, dar fiți siguri că vor alege întotdeauna modalitatea cea mai apropiată de fiecare. Sunt multe mărturii despre modurile în care Ariel a fost perceput: Arhanghel al Naturii, al Elementelor și Elementalilor, Arhangel al Creației, Arhanghel al Vindecării, Arhanghel și Domn al Planetei Pământ, Arhanghel al Puterii și Curajului, Arhanghel  al Abundenței și Prosperității sau ca Arhanghel al Magiei Divine, responsabil de filosofia gnostică, în special.

Am simțit să îl fac prezent pe Arhanghelul Ariel aici tocmai pentru că, după ce în anumite momente de cumpănă mi-a apărut în ipostază masculină ca protector și îndrumător al curajului și forței, alteori sub ipostaza Leului Alb, recent mi-a comunicat în ipostaza de Îndrumător al Începuturilor Benefice, al Realizărilor Idealurilor lăuntrice. Într-un moment de tăcere interioară, simțind mare nevoie de îndrumare pentru a lua unele decizii care mă frământau demult, cerând pace de la Univers și ghidare clară cu privire la anumite proiecte profesionale, am primit numele său în ipostază masculină și ideea de a realiza acest portal. Am înțeles și am aflat lucruri despre mine, despre direcțiile care va fi necesar să le iau pe plan profesional și de comunicare. În acel moment mă găseam cu adevărat bulversată și dezorientată, neștiind încotro să mă îndrept cu proiectele personale profesionale și nu numai. Arhanghelul Ariel mi-a adus pace, liniște și îndrumări precise. AM ÎNȚELES. Am înțeles că SUNT IUBITĂ, că pacea este deasupra mea și că există în inima putere și fermitate pentru a-mi asuma responsabilitățile necesare pentru acțiunile pe care ezitam să le duc până la capăt.

ariel__76145

Oriunde v-ați afla și oricare vă sunt încercările sau stările de moment să știți că SUNTEȚI IUBIȚI, că sunteți învăluiți de pace, lumină și bucurie. Să știți că Îngerii sunt mereu cu voi, cu fiecare în parte, indiferent de acțiunile sau de judecățile pe care le proiectați asupra voastră și  a celorlalți.

Îl puteți chema pe Arhanghelul Ariel atunci când vă aflați în natură, într-un loc liniștit sau pur si simplu punând această intenție prin rugăciune, în gândurile voastre, înainte de somn sau concentrându-vă în centrul inimii. Ariel este un Arhanghel al Forței, al Creației, dar și al Naturii și al Grației. Vă poate ajuta în conștientizarea faptului că Legea Unimii este una dintre Legile care stă la baza acestui Univers, că suntem toți Unul, că evoluăm ca Unul, în curățarea conștiinței colective planetare și în procesarea propriile temeri și blocaje care țin de asumarea responsabilității pentru propriile gânduri, fapte, acțiuni, Misiune Personală, legătura dintre Misiunea Personală și cea Colectivă, în elanul energetic benefic necesar pentru începerea proiectelor personale. Ariel vă poate ajuta în recuperea încrederii în sine, în descoperirea puterii interne și în asumarea ei, în procesarea temerilor care țin de exercitarea puterii, dar și în conectarea cu natura și elementele sale. Ariel veghează asupra celor care lucrează cu plantele și cu animalele. Arhanghelul Ariel poate fi chemat ori de câte ori vă simțiți în momente de cumpănă, de răscruce, prinși între contrarii și nu aveți suficientă forță sau curaj și grație pentru a acționa ferm într-o anumită direcție. Puteți intra în contact cu Ariel și cu ajutorul muzicii celtice sau a muzicii înalțătoare creată de diferitele sunete din natură. În general, orice creație artistică care se referă la gnomi, ondine, salamandre, silfi, zâne, spiriduși, basmele, legendele, luptele înțelese ca dinamică interioară, ridicarea vălului ignoranței, frumusețea naturii, vindecarea prin intermediul naturii, responsabilitatea, curajul fermitatea și forța leului ca arhetip esoteric sunt în legătură cu Sfântul Arhanghel Ariel. Puterea creatoare și creativă a elementelor pământului și a elementalilor, fertilitatea, vindecarea, grija, grația, învățăturile esoterice care ne vin prin spiritul naturii, echilibrul regăsit în natură, transpunerea naturii în artă sunt legate mai mult de ipostaza feminină, Arielle. Arielle poate fi percepută și ca un spirit justițiar, ocrotitor și îndrumător matern. Arielle ne poate ajuta prin vindecarea prin iubire cu ajutorul plantelor, animalelor, dar o putem chema și atunci când dorim să transmitem gânduri, intenții de iubire, vindecare și curățare către Mama Geea. Ariel(le) poate fi chemat(ă) să ne îndrume atunci când dorim o comunicare mai bună cu plantele și animalele, în orice problemă care ține de homeopatie, de detoxifiere a organismului.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s